Veri gölleri ve NoSQL veritabanları gibi yeni veri yönetimi trendleri, klasik veri mimarilerini önemli ölçüde etkilemiş durumda. Veri yönetimi geliştikçe klasik veri modellemesi uygulamaları bu değişimlere ayak uydurmakta zorlanıyor. Ama modellemede başarısız olunması bu sorunun bir cevabı değil. NoSQL demek hiçbir veri modelinin olmayacağı anlamına gelmiyor! Veri mimarları ve veri modelleyicileri, günümüzün veri yönetimi dünyasında çalışabilmek için yeni beceriler ve teknikler öğrenmeli.
İş zekası ve analitik sistemleri, geçmişin başarısı kanıtlanmış veri modelleme tekniklerine meydan okuyor. Gereksinimlerden uygulamalara dek yeni veri rolleri, kullanımları ve türleri güncellenmiş modelleme becerileri gerektiriyor. Veri modelleyicinin alet kutusunda da ilişkisel verilere, boyutsal verilere, yapılandırılmamış verilere ve ana verilere yönelik aletler olmalıdır. Boyutsal veri, modern iş zekası ve veri ambarı uygulamalarının temel bir bileşeni. Boyutsal açıdan düzenlenmiş veriler, normal veri yapılarına kıyasla iş zekası ve analitik ihtiyaçları için çok daha etkili ve uyarlanabilir bir temel sunuyor. Big Data olgusu da veri modellemenin amacını genişletirken rolünü de değiştiriyor. Veri modellemesi hala önemli bir süreç, belki de geçmişte olmadığı kadar. Ancak veri modellemesinin amacı ve süreçleri, sürekli gelişen veri dünyasına ayak uydurabilmek için değişmek zorunda.
Modern Veri Modellemesi için Sahip Olunması Gereken Beceriler adlı, üç gün sürecek ve etkileşimli bir eğitim şeklinde düzenlenecek olan bu grup çalışması, veri modellemesi için temel teknikleri ve en iyi uygulamaları kapsayacak.
Herhangi birönkoşul yoktur.
Sınıf eğitimlerimizi Kıbrıs ofislerimizde düzenlemekteyiz. Kurumunuza özel eğitimleri ise, dilediğiniz tarih ve lokasyonda organize edebiliriz.