"Using DAX in Power BI" eğitimi size Power BI Desktop içindeki modellerin geliştirilmesine yardımcı olacak DAX ifadeleri yazma bilgi ve becerilerini sağlayacaktır.
"Using DAX in Power BI" eğitimine katılan katılımcıların Power BI Desktop hakkında kapsamlı bilgi sahibi olması gerekir. Bu bilgi, QAPBIDESK veya QAPBIDT3'e katılarak kazanılabilir.
Sanal Sınıf
Herhangi bir sanal sınıf aracılığıyla uzaktan katılan katılımcılar için, "Using DAX in Power BI" eğitiminin uzak masaüstü laboratuvarlarında çalışabilmesi ve eğitim bilgilerini görüntüleyebilmesi için ek bir ekran gereklidir. GoToMyPC veya LearnOnDemand kullanılarak uzak bir Masaüstü sağlanacaktır.
Ek ekranın minimum ekran boyutu 19 inç ve minimum çözünürlüğü 1280x1024 olmalıdır; dikey çözünürlük (1024) en kritik olanıdır.
Sorularınız varsa ekibimizle iletişime geçin.
Hedef Kitle
Modül 1: Genel Bakış
Bu modül, Microsoft ürünlerinde DAX kullanımına ilişkin temel arka plan bilgilerini sağlar. Modülde sütunların, hesaplamaların ve tabloların hesaplanması için Power BI modelinde DAX'ın kullanımları özetlenmektedir
Laboratuar:
Modül 2: Temel Bilgiler ve Toplamalar
Bu modül, DAX kullanarak sütunlar ve hesaplamalar için temel hesaplamaların nasıl oluşturulacağını gösterir. Modülde kullanılan işlevler arasında SUMX, DISTINTCCOUNT, BÖL, HESAPLA, ÖZET yer alır. VAR ve RETURN de kullanılır.
Laboratuar:
Modül 3: Tarihler ve saatlerle çalışma
Bu modül, bir tarih/takvim tablosunun nasıl oluşturulacağını ve bu tablonun akıllı zaman hesaplamaları oluşturmak için nasıl kullanılacağını açıklar. Modülde kullanılan işlevler arasında CALENDAR, CALENDARAUTO, YEAR, MONTH, FORMAT, DATEDIFF, DATEADD, SAMEPERIODLASTYEAR, PARALELPERIOD, ADDCOLUMNS, TOTALYTD ve DATESINPERIOD bulunur.
Laboratuvar A:
Laboratuvar B:
Modül 4: İlişkisel
Bu modül ilişkisel fonksiyonların nasıl kullanılacağını açıklamaktadır. Bu modülde kullanılan işlevler arasında RELATED, RELATEDTABLE, USERELATIONSHIP ve LOOKUPVALUE yer alır.
Laboratuar:
Modül 5: Filtreleme
Beşinci modül, Power BI Desktop modeli içindeki ölçümlere zeka eklemek için çeşitli filtreleme işlevlerinin nasıl kullanılacağını açıklar. Bu modülde kullanılan işlevler arasında ALL, ALLEXCEPT, ALLSELECTED, FILTER, HASONEVALUE, VALUES, SELECTEDVALUES ve ISFILTERED bulunmaktadır.
Laboratuar:
Modül 6: Sıralama ve Konumsal
Bu modül, konum bilgisini hesaplamak ve sunmak için TOPN ve RANKX'in nasıl yapılacağını açıklamaktadır.
Laboratuar:
Modül 7: Ebeveyn ve Çocuk
Eğitimin yedinci ve son modülde, Power BI Desktop ve DAX kullanılarak ağaç yapılı bir üst ve alt tabloda nasıl gezinileceği ve sunulacağı açıklanmaktadır. Modül PATH, PATHITEM, PATHCONTAINS, PATHLENGTH ve LOOKUPVALUE'yu kullanır.
Laboratuar:
Sınıf eğitimlerimizi Kıbrıs ofislerimizde düzenlemekteyiz. Kurumunuza özel eğitimleri ise, dilediğiniz tarih ve lokasyonda organize edebiliriz.