ITIL Servis Operasyonu Sertifika Eğitimi, ITIL sertifikasyonu için gerekli beş yaşam döngüsü kursundan biridir. Tek başına da geçerlidir fakat aynı zamanda BT Servis Yönetimi Eğtimi'nde ITIL Uzmanlığı sertifikası için gereklidir.
ITIL Servis Operasyonu Sertifika Eğitimi, ITIL sertifikasyonu için gerekli beş yaşam döngüsü kursundan biridir. Tek başına da geçerlidir fakat aynı zamanda BT Servis Yönetimi Eğtimi'nde ITIL Uzmanlığı sertifikası için gereklidir.
Aşağıdakilerden birine sahip olmak zorunludur. Önkoşulların kanıtı, sınav gününde eğitmene sunulmalıdır.
Önkoşul onayının kabul edilebilir formları aşağıdaki gibidir:
Kimlik tespiti:
Adayların sınava girmeden önce ehliyet, pasaport veya nüfus cüzdanı gibi geçerli bir imzaya sahip, fotoğraflı kimlik belgesi sunmaları gerekir. Bu kimliğin verilmemesi, kimlik kanıtı sağlanana kadar sınav sonuçlarının tutulmasına neden olacaktır. 40 gün içinde kanıt sağlanmazsa, adayın sınav sonuçlarının geçersiz olacağını ve sınava yeniden girmesinin gerekli olacağını lütfen unutmayın.
Ders Materyali
Akşamları kullanmak için ihtiyacınız olabileceğinden, ders materyalinizi yükleyebilmek için lütfen cep telefonu, tablet veya dizüstü bilgisayar gibi bir cihaz getirdiğinizden emin olun.
ITIL®, AXELOS'UN tescilli bir ticari markasıdır.
This certification is aimed at people involved with the management and control of Service Operation and, as such, does not cover process details in great depth. (For that level of information see the ITIL Expert Qualification: Operational Support and Analysis Certificate). The Service Operation Course provides information to enable delegates to gain competencies in:
Please be aware, this course also provides 21 Hours of Contact Education/Professional Development Units towards PMI PMP certification/re-certification.
Examinations:
The exam is gradient, scenario based multi-choice. There are 8 questions to be completed in 90 minutes. Each question will have 4 possible answer options, one of which is worth 5 marks, one which is worth 3 marks, one which is worth 1 mark, and one which is a distracter and achieves no marks. The pass mark is 28 marks from 40 (70%).
Sınıf eğitimlerimizi Kıbrıs ofislerimizde düzenlemekteyiz. Kurumunuza özel eğitimleri ise, dilediğiniz tarih ve lokasyonda organize edebiliriz.
ITIL (Information Technology Infrastructure Library), BT hizmet yönetimi (ITSM) için dünya çapında kabul görmüş bir çerçevedir. Amaç; BT hizmetlerini, iş ihtiyaçlarına daha uyumlu, verimli ve kullanıcı odaklı hale getirmektir.
ITIL sertifikası, kişinin ITIL çerçevesini anlayıp uygulayabildiğini gösteren global geçerli bir belgedir. AXELOS tarafından yönetilir, PeopleCert tarafından sınavlandırılır.
ITIL 4 daha moderndir ve aşağıdakilere odaklanır:
🔸 ITIL 4 ile birlikte yeni sertifikasyon yapısı şöyledir:
Foundation seviyesi sınavı çoktan seçmeli, 40 sorudan oluşur. Geçme notu %65’tir (26 doğru). Konulara çalışarak ve örnek sorular çözerek rahatlıkla geçilebilir.
Evet! Bankalar, kamu kurumları, sigorta şirketleri ve büyük teknoloji firmaları (örneğin: IBM, HP, Microsoft) ITIL’ı aktif olarak uygular.
ITIL çerçevesi, aşağıdaki popüler ITSM araçlarıyla rahatlıkla uygulanabilir: