Amazon uluslararası alanda bilinen, değeri yüksek kuruluşlardan biridir. Bilinenin aksine, Amazon’un gelirini satışını yaptığı kitap ve diğer eşyalar oluşturmaz. Cloud bilişim ve web barındırma işi olan AWS (Amazon Web Services) Amazon’un gelirinin asıl kaynağıdır. 2018 yılında Amazon cloud pazarının üçte biri üzerinde hakimiyet kurdu. Bu da demek oluyor ki, Amazon’un pazar payı en yakın rakibinin 2 katından fazlaydı.
AWS nedir?
2006 yılında, AWS işletmelere IT altyapı hizmetleri sunmaya başladı. Temel avantajlarından biri; alt yapı için yapılması gereken peşin sermaye harcamaları yerine düşük ve değişken maliyet sistemi sunabiliyor olmasıydı. AWS ile işletmelerin IT altyapı çalışmaları için planlama ve satın alma işlemlerini aylar öncesinden yapması gerekmiyor. Artık, kurumlar dakikalar içinde yüzlerce sunucu başlatarak istedikleri sonuca hızla ulaşabiliyorlar.
Neden AWS?
AWS’nin bu kadar tercih edilmesinin nedenleri sırasıyla; sağladığı hız, esnek yapısı, uygun maliyeti, ölçeklendirilebilir yapısı ve güvenli olması.
• Hız
Geleneksel sunucu sağlayıcıların, sunucu sağlaması 48-96 saat arasında bir zaman alır. Sonrasında test için de sizin birkaç saatinizi alır. Amazon Machine Images kullanırsanız, bir makineyi görevlendirip dakikalar içinde bağlantıları kontrol etmeye başlayabilirsiniz.
• Esnek
AWS, işletim sistemini, programlama dilini, web uygulama platformunu, veri tabanını ve ihtiyacınız olan diğer hizmetleri seçmenizi sağlar. AWS ile, uygulamanızın gerektirdiği yazılım ve hizmetleri yüklemenizi sağlayan sanal bir ortam yaratabilirsiniz.
• Uygun Maliyetli
AWS ile şirketler kullandıkları hizmetler için kullandıkları kadar ödeme yaparlar. Uzun vadeli sözleşmeler veya ön taahhütler olmadan bilgi işlem gücü ve depolama gibi hizmetleri alabilirler. Bir depolama sistemi oluşturmanın ön maliyeti yoktur ve kullanımı tahmin etmeye gerek yoktur. AWS müşterileri ihtiyaç duyduklarını kullanır ve maliyetleri otomatik olarak ve kullanımlarına göre ölçeklendirilir.
• Ölçeklenebilir
AWS'nin maliyeti müşterilerin taleplerine göre değişebilir. Start-up’lar veya butik şirketler Amazon kullandıklarında AWS’nin faydalarını gözlemleyebilirler. Aslında AWS şirketlerin bulut sisteminden başlaması için tüm ihtiyaçları karşılayabildiğinden, yeni bir iş kurmak için mükemmeldir.
• Güvenli
AWS ile verilerinizi güvenle yönetebilirsiniz. Veri depolandığı yer, verilere ulaşım izinlerinin kontrolü ve kurumunuzun kullandığı kaynaklar tek elde kontrol edilebilir. AWS'de güvenlik sistemini otomatikleştirerek insan kaynaklı oluşabilecek hataları sıfırlamış olursunuz. Bu sayede ekibiniz, diğer işlerine odaklanarak daha verimli çalışabilir. AWS gizliliğiniz ile ilgili tedbirli davranır. AWS ile verilerinizin uçtan uca şifreler ve verilerinizi güvenle yönetebilirsiniz. AWS güvenlik sistemi eğitimleri ile verilerinizi önleme, saptama, yanıt verme ve giderme aşamalarını takip ederek nasıl güvende tutacağınızı öğrenebilirsiniz.
AWS Nasıl Öğrenilir?
Artık AWS’nin neden faydalı olabileceğine dair bazı sağlam nedenleriniz olduğuna göre, bir sonraki adım AWS için gerekli bilgi, beceri ve sertifikaları nasıl elde edebileceğinizi bulmaktır. Teknolojide devrim yaratan AWS eğitimlerini yetkili bir kurumdan ve alanında uzman bir eğitmenden almak çok önemlidir. Yetkili bir kurumdan eğitim almış olmak size uluslararası geçerli bir sertifika sunar. Ayrıca uzman bir eğitmenin size sağlayacağı gerçek hayat deneyimi ve teknik bilgiler paha biçilemez olacaktır. Dünya teknoloji devlerine verdiğimiz AWS eğitimlerimizi alanında uzman eğitmenlerle gerçekleştiriyor eğitim sonrasında katılımcılarımıza uluslararası geçerli sertifikalar sunuyoruz.
AWS Sertifikası Alın!
İhtiyacınız olan tüm materyalleri inceledikten sonra AWS eğitimini ve sertifikasını almak çok önemlidir. AWS eğitiminizi kimden aldığınız ve eğitim sonrasında hak kazanacağınız sertifikanız uzmanlığınızı ve güvenilirliğinizi doğrular. Sağladığı hız, esnek yapısı, güvenli olması, uygun maliyeti ölçeklendirilebilir yapısı AWS’nin firmalar için ne kadar cezbedici olduğunu açıklıyor. Bu çığır açan teknolojinin eğitimini güvenilir bir kurumdan almak ve uluslararası AWS sertifikasına sahip olmak, kariyerinizde büyük fark yaratmanızı sağlayacak. AWS sertifikaları, işverenlere donanımlı bir AWS eğitimi aldığınızı ve işte öğrendiklerinizi uygulayabileceğinizi gösterir bu sayede siz de istediğiniz organizasyonda aradığınız işi kolayca alabilecek yetkinliğe ulaşmış olursunuz.
AWS Eğitimlerimiz
• Data Warehousing on AWS
• Systems Operations on AWS
• DevOps Engineering on AWS
• Security Engineering on AWS
Amazon Web Services - AWS eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi almak ve eğitimlere katılmak için bize ulaşın:
info@bilginc.com
+90 212 282 77 00