Buluta geçiş, şirketlere ve bireylere verimlilik ve maliyetler açısından büyük faydalar sağlar. Güvenlik ile ilgili olarak, etkiler oldukça çeşitlidir, ancak bulut hizmetlerini kullanmanın güvenliği olumlu yönde etkilediği yaygın bir algıdır. Bununla birlikte, görüşler, bulut kaynaklarının güvenliğini sağlamaktan kimin sorumlu olduğunu tanımladığınızda bile birçok kez farklılaşıyor.
IaaS, PaaS ve SaaS'ı kapsayan tüm güvenlik mimarisinin merkezinde olması gereken kimlik yönetimi ile birlikte kimlik doğrulama ve yetkilendirme için sağlamlaştırma ve yapılandırma sorunları ile ilgili çeşitli çözümler olarak, ilk önce altyapının güvenliği ele alınmaktadır. Bunu, bulutta güvenin nasıl oluşturulduğunu ve yönetildiğini gösteren yasal ve sözleşmeye dayalı konularla ilgili bazı temel bilgiler izler.
Bu eğitimin amacı, hem veri güvenliği hem de uygulamaların kendi güvenliği ile ilgili uygulama güvenliği konularıdır. Uygulama güvenliği açısından, bulut bilgi işlem güvenliği genel yazılım güvenliğinden büyük ölçüde farklı değildir ve bu nedenle temelde OWASP tarafından listelenen tüm güvenlik açıkları da bu etki alanıyla ilgilidir. Farkı yaratan tehditler ve riskler kümesidir.
Bu eğitime katılmak için herhangi bir ön koşul yoktur.
Bu eğitime geliştiriciler, mimarlar, test ediciler ve bulut uygulamaları kullanan kişiler katılabilir.
Sınıf eğitimlerimizi Azerbaycan ofislerimizde düzenlemekteyiz. Kurumunuza özel eğitimleri ise, dilediğiniz tarih ve lokasyonda organize edebiliriz.
A. A. - Cyber Security Technical Product owner
Mercedes-Benz Türk A.Ş.
Eğitimi 5 yıldız olarak puanladı.
S. A. Ç. - Bilişim Güvenliği Mimarı
Mercedes-Benz Türk A.Ş.
Eğitimi 5 yıldız olarak puanladı.