Öyküler güçlü yazılardır. Tarih boyunca öyküleri dikkat çekmek, fikirleri iletmek, hayal gücünü güçlendirmek ve ruha can katmak amacıyla kullandık. İyi anlatılmış bir öykü, verilere de hayat verebilir.
Dışarıdan bakıldığında öykü anlatmak analitiğin tam zıttı gibi görünür, anektodlar yerine rakamlara güvenmek gibi. Ama rakamlar tek yol değildir ve hatta bilgiyi iletmenin her zaman ideal bir yolu da olmaz. Herkesin doğuştan rakamlarla düşünme yeteneğine sahip olmadığını da biliyoruz. Bazıları resimlerle düşünür, ki bu da veri görselleştirmenin neden popüler olduğunu açıklamaktadır. İş insanlarının büyük bir çoğunluğunu oluşturan diğerleri ise veriler hakkında hiç düşünmemeyi, verilerin anlamını anektodlar, metaforlar ve örneklerle duymayı tercih eder.
Öykü anlatıcılar ise her iki kısma hitap eder. Rakamların değerini gözardı etmezler çünkü niceliklendirme esastır. Hatta öykü anlatıcılar verileri ve bu verilerin yansıttığı olayları görseller, kelimeler ve diğer aracıları kullanarak niceliklendirmeyi daha da arttırırlar. Bu sayede de işin geçmişini, bugününü ve geleceğini sadece verilerle yapılandan çok daha ikna edici bir şekilde anlatırlar.
Sınıf eğitimlerimizi Azerbaycan ofislerimizde düzenlemekteyiz. Kurumunuza özel eğitimleri ise, dilediğiniz tarih ve lokasyonda organize edebiliriz.
N. C. - Hazine Yöneticisi
DANONE
Eğitmen konuya hakimdi. Eğitim kaliteli ve interaktifti, eğitim boyunca konuya konsantrasyonumu hiç kaybetmedim. Teşekkürler.